So, 12.Mai.2024 - 01:22
Tarih Kitapları

Her Yönüyle Kürt Dosyasi

Abdulhaluk M. Cay
"AÇILIM"DAN ÖNCE MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN KİTAP!..
Bu sıralar bir "açılım"dır gidiyor… Adına ister "Kürt" Açılımı, ister "Demokratik" Açılım, isterse de "Milli Birlik" Açılımı diyelim bu "Açılım"ın merkezinde "Kürt" vardır… İşte bu kitap, açılımı anlamak, ardında yatanı görmek açısından çok önemlidir…

BİR KOZ OLARAK KÜRT MESELESİ!..
"Kürt kimliği", "Kürdistan", "Kürt tarihi", "Kürtçe" kısaca "Kürt meselesi" yüzyıla yakın bir zaman diliminde siyasî tarihin gündemine getirilmiş ve uluslararası arenada bir "koz" olarak kullanılagelmiştir.

YENİ EMPERYALİST PLANLAR!..
Günümüz dünyasının önemli bir politik manevrası olan "millî kimlik", "alt kimlik - üst kimlik ikilemi", "etnogenez", "etniciti" vb. kavramlarla hedef alınan toplumların çökertilmesini amaçlayan yeni emperyalist plânların uygulanma alanlarının ortadan kalkması için bu türden çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

BİR MİLLET YARATMAK(!)!..
Araştırmamızı yaparken Bir milletin tarihini yok farz etmek, inkâr etmek gibi bir düşüncemiz olmadığı gibi, olmayan bir "millet tarihi" de yaratmaya kalkışmadık. 

BİLİMSEL BİR ARAŞTIRMA!..
Orta-doğu'da çok geniş bir coğrafyada yaşamakta olan "Kürt" adıyla anılan bu insanlara bir millî kimlik empoze etmeden önce kültür yapılarının bilimsel bir gözle incelenmesi gerekirdi. İşte bu kitapta "kimlik" meselesini tartış-maya açarak belki de ilk defa ciddi bir şekilde konuyu gündeme taşıdık. 

PKK TERÖRÜ!..
Bu araştırmayla isyanların büyük bölümünün yabancı devletlerin emperyalist uygulamalarının bir sonucu olduğu da açıkça ortaya çıktı. Özellikle son yirmi yıldır Türkiye'yi meşgul eden "PKK Terörü"nün uluslararası boyutu bu isyanların mahiyetini inkâr edilemez bir biçimde ispatlamıştır. 

OBJEKTİF BİR ARAŞTIRMA!..
Elinizdeki eserle Türkiye'nin öncelikli meselelerinden birisini tahlil etmeye çalıştık. İlmî çizgiden ayrılmamaya, objektif olmaya gayret ettik.  (800 Sayfa / Tanitim Yazisi)
ISBN: 9789944978620
Yayın evi: Ilgi Yayinlari
16,90 €

Weitere Informationen

Milliyet Gaztesinde, kitapla ilgili bir haber yayinlandi. (8.8.2010 / Milliyet.com.tr)  "Öcalan'ın son olarak istediği kitap ise oldukça dikkat çekici.  Prof.Dr. Abdulhaluk Çay'ın "Her Yönüyle Kürt Dosyasi" kitabını avukatlarından isteyen Öcalan, bu tercihiyle şaşırttı. Öyle ki bu kitap bugüne kadar Kürt kavramını sosyolojik anlamda -doğru ya da yanlış- en kapsamlı işleyen nadir eserlerden birisi. 1071 yılından başlayarak 19. yüzyılı da içerisine alan eser, Kürt kavramını ve Kürtler'in bölgedeki yaşantılarını her yönüyle irdeliyor. Derin bir alan çalışmasını da içerisinde barındıran bu kitap uluslararası gelişmelerin Kürtler'le olan ilişkisini de ayrıntılı olarak ele alıyor. Kitabın ana fikri ise şöyle özetleniyor:  'Kürtçülük politikasının altında emperyalist devletlerin Ortadoğudaki hakimiyet mücadelesi yatmaktadır.Türkiyenin bölgedeki etkinliğini ve jeopolitik hakimiyetini engellmek maksadıyla Ortdoğu’da suni bir Kürt devleti yaratılmak istenmektedir.' ___ Haberin linki: http://www.milliyet.com.tr/ocalan-in-istedigi-kitap-sasirtti/siyaset/sondakika/08.08.2010/1273890/default.htm  
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!