Fr, 19.Apr.2024 - 02:50
Türk Yazarlarin En Cok Satan Kitaplari

Kardeşimin Hikayesi 
Livaneli'nin Nefes Kesen Roman

Zülfü Livaneli
Serenad fırtınasından sonra Livaneli'den nefes kesen bir roman!..

Sakin bir balıkçı köyünde genç bir kadının cinayete kurban gitmesiyle başlar her şey. Dünyadan elini eteğini çekmiş emekli inşaat mühendisiyle genç, güzel ve meraklı gazeteci kızın tanışmasına da bu cinayet vesile olur. Kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikâye, daha doğrusu hikâye içinde hikâye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalı'nın kapıları aralanır. Ancak bu kez Şehrazad erkektir.

Kardeşimin Hikâyesi aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden, aşka, aşkın karmaşıklığına ve tehlikelerine dair nefes kesen bir roman. Her sayfada yeni bir gerçekliği keşfedecek, kuşku ile kesinliğin sınırlarında dolaşacaksınız.

"Mantıksız gibi geliyor ama o sabah uyandığımda tuhaf bir haber alacağımı biliyordum. Karadeniz'in lacivert dalgalarıyla baş başa kalmış olan bu ıssız köyde geçen her gün birbirinin aynısı olduğu için burada insanların heyecanla konuşacağı olaylara pek sık rastlanmazdı. O günün de ötekiler gibi sessizce akıp gitmesi gerekirdi ama galiba başka şeyler olacaktı. O mahmur sabah saatlerinde bir cinayet haberi alacağımı bilmiyordum elbette ama bir haber gelecekti. Daha yataktan çıkmamıştım, gözlerim kapalıydı, arkalarında fosforlu çizgiler bırakarak yıldırım hızıyla hareket eden mor tavşanları izliyordum..." (280 Sayfa) www.turkkitap.de , Türk Kitabevi / Arka Kapak Yazisi.
ISBN: 9789751042521
Yayın evi: Inkilap
11,50 €
15,90 €
28 % daha ucuz

Weitere Informationen

Zülfü Livaneli kimdir?   Romanları 30 dilde yayımlanan Zülfü Livaneli, 1946 yılında doğdu. 1972 yılında fikirlerinden dolayı askeri cezaevinde yattı, 11 yıl sürgünde yaşadı. Livaneli, 1999 yılında San Remo’da En İyi Besteci ödülüne layık görüldü. Müzik eserleri Londra, Moskova, Berlin, Atina, İzmir Senfoni orkestraları tarafından icra edildi ve Zubin Mehta, Simeon Kogan gibi şeflerce yönetildi.Türkiye dışında Çin Halk Cumhuriyeti, İspanya, Kore ve Almanya’da da çok satanlar arasına giren romanlarıyla, Balkan Edebiyat Ödülü’ne, ABD’de Barnes and Noble Büyük Yazar Ödülü’ne, İtalya ve Fransa’da Yılın Kitabı Ödülü’ne, Türkiye’de ise Yunus Nadi Ödülü’ne ve Orhan Kemal Roman Ödülü’ne layık görüldü. Livaneli, dünya kültür ve barışına yaptığı katkılardan ötürü 1996 yılında Paris’te UNESCO tarafından Büyükelçilikle onurlandırıldı ve Genel Direktör danışmanlığına atandı.2002-2006 yılları arasında TBMM’de ve Avrupa Konseyi’nde milletvekilliği görevinde bulundu.
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Eklenildiği tarih: 23-07-2015
Yazar: Sinem Avusturya
Öncelikle Ara sira hayal kirikligi ara sira hosuma giden bir kitap oldu ilk baslarda pek sarmadi sonlara dogru sardi diyebilirim ÖMER ZÜLFÜ LIVANELI DEN ilk Kitabim ve diger kitaplarini kesinlikle almiycam cook sasirtici degildii... sonunda sasirdimm ama kitap beni alip götüren bir eser degildiii zamanima parama yazik olduu.. merak edenler illde okuycaksa okusun.. amaa öyle kesin okumalisiniz diyecegim bir kitap degil malesef...


 
Eklenildiği tarih: 04-09-2013
Yazar: mülkiye
Bu son yeni Kitabi Livanelinin dogrusu beni hayal kirikligina ugratti...diger Kitaplari gibi heyacanli degildi.hevesle aldim ama zevkle okuyamadim....
 
Eklenildiği tarih: 20-08-2013
Yazar: Yonca
Çok güzel ve ilginç bir kitap.  Öneriyorum. ..