Di, 16.Apr.2024 - 11:40
Tarih Kitapları

Devlet-i Aliyye - Osmanlı İmparatorluğu Üzerine Araştırmalar 1

Halil İnalcık
Devlet-i Aliyye, Osmanlı tarihçiliğinin çağımızdaki en büyük isimlerinden Halil Inalcık'ın yarım yüzyılı aşan çalışmalarının bir ürünü.
Eserin bu ilk cildi, Osmanlı Devleti'nin bir beylikten Ortadoğu ve Balkanlar'ı hükmü altına alan güçlü ve köklü bir imparatorluk haline gelişine odaklanıyor.
Inalcık Osmanlı Klasik Dönemi'ni sadece siyasi tarih olarak ele almıyor. Siyasi tarihin toplumsal-ekonomik alt-yapısını, yani nüfus hareketleri, göçler, kitlelerin temel ihtiyaçları, tarım ve ticaretin bu ihtiyaçları karşılama şekilleri ve şehirleşme konularında da analizler yapıyor.
Tarihsel sorunları açıklamada geçmişten gelen geleneksel zihniyet ve kurumlar çerçevesinin tespitine girişiyor.
Genç Selçuklu döneminden I.Ahmed'in saltanatının başlangıç yıllarına uzanan üç yüzyıllık süreye dair araştırmalarını elden geçirerek bütünleştirdiği bu cilt, Osmanlı Devleti'nin bir parçası olduğu Avrupa Devletler Sistemi'nin girdiği büyük ekonomik bunalımla sonlanıyor...

Devlet-i Aliyye / Osmanlı İmparatorluğu Üzerine Araştırmalar I
'Klasik Dönem (1302-1606)
Siyasal, Kurumsal ve Ekonomik Gelişim
Yazari: Halil Inancik
Yayinevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayisi: 377
Hizli Siparis icin: Türk Kitabevi Tel: 0049 69 25 05 06
Halil İnalcık 1916'da İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi DTCF'nin ilk öğrencilerinden oldu. Yakınçağ Bölümü'nde, doktorasını da tamamladıktan sonra, öğretim üyesi oldu. 1972'de Chicago Üniversitesi Tarih Bölümü'ne Osmanlı tarihi konusunda dersler vermek üzere davet edildi. 1993'te Bilkent Üniversitesi'nden davet alıncaya dek Chicago Üniversitesi'nde görevini sürdürdü. Bu yıllar içinde başta Harvard olmak üzere dünyanın belli başlı üniversitelerinde Osmanlı tarihi seminerleri düzenledi, Osmanlı tarihi alanında önde gelen pek çok akademisyenin hocası oldu. 1973'teki The Ottoman Empire - The Classical Age (1300-1600) (Osmanlı İmparatorluğu - klasik dönem) kitabından başlayarak uluslararası yayınevlerinden pek çok kitabı yayımlandı. Yurt içinde ve yurt dışında fahri doktora, ödül ve nişanlar aldı. Çalışmalarını Bilkent Üniversitesi'nde sürdürmektedir. Arşivini bağışladığı Bilkent Üniversitesi bünyesindeki Halil İnalcık Center for Ottoman Studies (HICOS; Halil İnalcık Osmanlı çalışmaları merkezi) 2008'de açılmıştır.
ISBN: 9789944886451
13,50 €
14,95 €
10 % daha ucuz
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!